John Schollink Nederlands Kampioen Driebanden Klein Extra Klasse

In een lang biljartweekend van vrijdag 6 oktober t/m zondag 8 oktober 2023 is in het gezellige dorpshuis Sarto te Andijk in Noord-Holland het Nederlands kampioenschap driebanden klein extra klasse gespeeld waarbij John Schollink van BV Het Kroegje uiteindelijk de terechte kampioen werd.

 

Na 4 ronden stonden John Roovers en John Schollink beiden ongeslagen op 8 punten waarbij Schollink qua moyenne flink in het voordeel was met op dat moment 2.083 om 1.408.  Schollink had de 50 caramboles al 2 x in 20 beurten geproduceerd dus had 2 partijen van 2.500 moyenne gespeeld. De onderlinge partij moest derhalve de beslissing brengen waarbij Schollink aan een remise voldoende zou hebben.

Beide heren maakten er een zeer spannende partij van met aanvankelijk een lichte voorsprong voor Roovers, halverwege de partij zo goed als gelijk op en nog wat later beiden op 33 caramboles. 1 beurt later was het 43-33 in het voordeel van Schollink, serie 10!  Echter, weer 2 beurten later was het 45-45, wat een spanning!  John Schollink hield echter het hoofd koel en maakte in de 36e beurt de laatste 5 en was daarmee op dat moment Nederlands Kampioen.  John Roovers kwam in de nabeurt met nog 4 op 49 en miste helaas zijn 50e carambole. Maar wat een spannende finalepartij met John Schollink als terechte eindwinnaar.

Na de plechtigheden met de nodige dankwoorden voor de locatie, de organiserende vereniging en de wedstrijdleiding, de arbiters, zowel de nationale arbiters tijdens de finale als de districtsarbiters tijdens de voorronden en uiteraard de felicitaties en de prijsuitreiking voor de spelers werd de finale afgesloten met een aantal muzikanten die het Wilhelmus live speelden voor de kersverse kampioen