Herman Belt wint grote finale Master

Herman Belt is in het weekend van 28 en 29 november j.l. algemeen kampioen van de grote Finale Masters Noord Oost Overijssel, driebanden klein 2015 geworden. Deze finale werd gespeel bij biljartvereniging de Carambole te Daarlerveen.
De beste 12 spelers van de A poule als ook de beste 12 spelers van de B poule hadden zich voor deze grote finale geplaatst. Plaatsen voor de finale kon door mee te doen aan de vier voorronden die de afgelopen maanden werden georganiseerd door: b.v. de Carambole te Daarlerveen, b.v. de Viersprong uit Nieuw-Amsterdam, b.v. d’ Oale Delle uit Ane en b.v. Phoenix uit Coevorden. Door een punten systeem te handteren kwamen de beste 12 van de beide poules in de grote finale. Voor zowel de A poule als de B poule, werd er in twee poules van zes spelers gestreden wie uiteindelijk de finale zou mogen spelen. Herman Belt (ranking nr. 1) , speelde in de A1 poule uitstekend en samen met Wim Wolting, moesten zij uitmaken wie er van de A1 poule naar de finale zou gaan. Wim begon sterk, maar moest met een verschil van 11 caramboles winnen om een plek in de finale te krijgen. De stand was dan ook al snel in het voordeel van Wim, maar Herman vocht zich goed terug, met een aantal prachtige series. Herman verloor hierdoor nipt, maar plaatste zich wel door dit resultaat voor de kruisfinale.
In de A2 poule was het al niet minder spannend. Met nog 1 wedstrijd te gaan waren er nog drie kanshebbers. Hendry Nieuwenhuis moest winnen, maar dan was Hendry nog afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Peter Timmer en Aad van Velsen. Hendry verloor echter zijn partij en had hierdoor geen kans meer op de kruisfinale. Peter Timmer moest nu winnen van Aad van Velsen om nog een kans voor de kruisfinale te maken. Na een zware strijd eindigde deze partij in het voordeel van Aad van Velsen, die met dit resultaat ongeslagen poule winnaar werd.
In de B1 poule waren op zondag nog twee kans hebbers. Jan Verstraaten en Wilco Schiphorst (twee team maatjes) maakten nog kans op de kruisfinale. Maar Jan begon slecht op zondag en verloor zijn partij, Wilco won en met twee punten meer en 25% meer caramboles, kon hem de eerste plaats in de B1 poule niet meer ontgaan. Om nog meer duidelijkheid te geven won Wilco ook zijn laatste partij en werd zodoende 1e in de poule. In de B2 poule ging de overwinning naar Jan Hidding. Jan begon het toernooi met een nederlaag, maar na vier winstpartijen had Jan 131% en twee match punten meer dan Herman Willemsen, die hierdoor tweede in de poule werd. De kruisfinale’s gingen nu tussen, Herman Belt (winnaar Daarlerveen), tegen Aad van Velsen, in de A poule en in de B poule moesten, Wilco Schiphorst (winnaar Coevorden), het opnemen tegen Jan Hidding (winnaar Ane), het tegen elkaar opnemen. In de A poule begon Herman (22 caramboles) heel sterk aan de partij en op zijn goed verzorgde en verdedigende spel had Aad (16 caramboles), geen antwoord op. In de B poule moesten Wilco (13 caramboles) en Jan (12 caramboles) uitvechten wie er in de finale zou komen. Voor beide spelers was het aan te merken dat ze ontzettend zenuwachtig waren en dat maakte het spel er niet beter op. Met alleen nog de nabeurt te gaan voor Wilco, was de stand 8 – 6 voor Jan en Wilco moest drie caramboles maken om naar de finale te gaan. De spanning was om te snijden, Wilco maakte de afstoot en ook de volgende carambole, als hij er nog één zou maken, mocht ook Wilco zich opmaken voor het algehele kampioenschap. Maar het liep anders, Wilco legde aan voor zijn derde carambole, maar miste deze op een haar na, hierdoor mocht Jan naar de grote finale om het op te nemen tegen Herman.
Herman begon net als in de kruisfinale heel sterk aan zijn partij en net als Aad in de kruisfinale had ook Jan Hidding geen antwoord op het goede spel van Herman Belt. Herman won deze finale overtuigend met 25 om 8 caramboles.
Met het goede spel werd Herman dan ook terecht winnaar van de grote Masters finale van Noord Oost Overijssel 2015.

Jan Vos en Wilco en Marcel Schiphorst, waren verantwoordelijk voor de organisatie van deze grote finale. De heren willen alle deelnemers ontzettend bedanken voor hun deelname en hun sportiviteit tijdens dit toernooi en hopen dan ook dat ze in januari/februari 2016 weer veel biljarters zullen meedoen aan het Masters toernooi 2016.